Virumaa kirjandusauhinna võitis Vahur Afanasjev

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Afanasjev võitis mulluse romaanivõistluse.
Vahur Afanasjev võitis mulluse romaanivõistluse. Foto: Georg Kõrre / Postimees

Tänavune Virumaa kirjandusauhind läheb Vahur Afanasjevile romaani "Serafima ja Bogdan" eest.

Kirjandusauhinna žüriisse kuuluv Põhjaranniku ajakirjanik Teet Korsten ütles, et neljast nominendist pääsesid teise vooru Afanasjevi romaan ning Rein Raua "Kell ja haamer".

Auhinna otsustas žürii anda Vahur Afanasjevile üksmeelselt. "Seda on väga harva juhtunud, et žürii nii üksmeelne on," lausus Korsten.

Tema sõnul on "Serafima ja Bogdan" väga võimas raamat. "Mind kõnetas selle vanatestamentlik paatos, romaani iga peatükk on nagu jutlus, mis algab kirjakohaga piiblist," lausus Korsten, kel endal teoloogiline haridus.

"See on muljetavaldav romaan, nagu Eesti oma "Sada aastat üksildust"," lisas Korsten.

"Serafima ja Bogdan" tunnistati parimaks ka mullusel kirjanike liidu romaanivõistlusel.

Virumaa kirjandusauhinna asutas 1989. aastal Virumaa Fondi nõukogu. 1998. aastast alates korraldavad selle väljaandmist Lääne- ja Ida-Virumaa omavalitsuste liit. 

Auhind antakse välja üks kord aastas ning see määratakse parimale aasta jooksul ilmunud eesti ajalugu kajastavale mistahes žanris kirjutatud väärtkirjanduse hulka kuuluvale eestikeelsele kirjandusteosele.

Auhinna eesmärgiks on tunnustada eesti ajaloo ainelise väärtkirjanduse loojaid ning tutvustada ja levitada väärtkirjandust.

Žürii on kümneliikmeline. Kaks esindajat määravad Lääne- ja Ida-Virumaa omavalitsuste liit, kolm raamatukogude, kirjandusklubide ning lugejate esindajat esitavad mõlema maakonna keskraamatukogud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles