Rakvere annab Kroonimärgi neljale vägevale

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kroonimärk.
Rakvere Kroonimärk. Foto: Teet Suur

Rakvere linn tunnustab Eesti vabariigi 100. aastapäeva vastuvõtul nelja inimest teenetemärgiga Rakvere Kroonimärk.

Rakvere teatri saalis toimuval linnapea ja -volikogu esimehe vastuvõtul pälvivad linna kõrgeima autasu ettevõtja ja pärimuskultuuri edendaja Kersti Loite, Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Koja juht Helmi Urbalu, Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part ja Rakvere teatri armastatud näitleja Tiina Mälberg.
 
Rakvere linnapea Marko Torm on valikuga väga rahul. „Esindatud on ettevõtlus, kultuur, sotsiaalvaldkond ja haridus. Neljast Rakvere vägevast kolm on naised. Hindan linnavalitsuse istungil tehtud valikut suurepäraseks.“ Torm lisab, et kõikide kandidaatide esitajateks olid organisatsioonid või eraisikud väljastpoolt linnavalitsust ning arutelu oli pikk ja põhjalik. „Nii nagu sisuliselt elutööpreemiate puhul olema peabki,“ lisab linnapea.
 
„Vaatan kõiki nelja sel korral tunnustuse pälvinud inimest imetlusega. Millise kire ja armastusega on nad oma valdkonda vedanud ja kui palju seeläbi kodulinnale ja tervele maakonnale andnud – see on austust vääriv,“ kommenteerib linnapea Marko Torm.
 
Rakvere linna teenetemärke antakse reeglina välja kord aastas, vabariigi aastapäeva vastuvõtul. Maksimaalselt võib neid aastas saada viis inimest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles