Vahur Afanasjev: "Väga uhke tunne on!"

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Afanasjevi "Serafima ja Bogdan" võitis Virumaa kirjandusauhinna.
Vahur Afanasjevi "Serafima ja Bogdan" võitis Virumaa kirjandusauhinna. Foto: kultuur.postimees.ee

Teose “Serafima ja Bogdan” eest Virumaa kirjandusauhinnaga pärjatud Vahur Afanasjev ütles, et hindas teose võiduvõimalusi üks neljale, sest kandideeris neli raamatut.  

“Väga uhke tunne on! On hea meel, et teos on pälvinud lugejate poolehoiu. Paistab, et sai tähelepanuväärne asi valmis kirjutatud,” tõdes Afanasjev, kelle romaan jõudis lugejate ette Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse võitjana.

“Kirjutades püüdsin mitte teha lugeja jaoks asju asjatult keeruliseks ega sihilikult hägustada,” ütles kirjanik. Ta lisas, et ei kirjuta mingile sihtgrupile või publikule ega mõtle kirjutades sellele kuigivõrd. “Ma ei tea, kes on mu lugeja,” nentis ta.

Romaani "Serafima ja Bogdan” kirjutas Vahur Afanasjev mitu kihti. “Püüdsin sellist põnevust, saladuse lahendamist sisse kirjutada, ka krimkalikkust. See oli asja juures veel kõige keerulisem,” ütles Vahur Afanasjev.

Uut romaani kirjanikul valmimas pole, küll aga tegeleb ta draamatekstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles