Pussitada saanud Lääne-Viru politseijuht toodi tagasi Rakvere haiglasse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kalda
Lembit Kalda Foto: Arvet Mägi

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et maakonna politseijuhi Lembit Kalda tervislik seisund on sedavõrd paranenud, et ta toodi Tallinnast Põhja-Eesti regionaalhaiglast tagasi Rakvere haiglasse.

Rsiti andmetel pandi Kalda ravi jätkamiseks haigla üldosakonda.

Alkoholijoobes endine politseinik Ivar pussitas Lembit Kaldat 22. aprilli õhtul politseijuhi enda korteris Rakveres. Kalda ütlust mööda õnnestus tal rünne tõrjuda ja Ivar korterist välja tõugata. Pool tundi hiljem andis noakangelane end ise politseile üles. Ivarile esitati kahtlustus inimesele raske tervisekahjustuse põhjustamises ja Viru maakohus andis loa ta kohtueelseks uurimiseks vahi alla võtta.

Üle 18 aasta politseis töötanud Ivar tegi kaks aastat tagasi alkoholijoobes olles autoavarii ja pidi korravalvurite ridadest lahkuma. Üks endine kolleeg nimetas teda napsilembeseks.


Ida prefektuuri juhi Aldis Aluse andmetel pole varem Eestis juhtunud, et endine või tegevpolitseinik oleks oma ametivenda pussitanud. Aluse sõnul kasutas Ivar pussnuga, mida tavakodanik iga päev taskus ei kanna.

Rakvere politseijaoskonna juhti Lembit Kaldat asendab patrullteenistuse juht Margo Kukk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles