Oktoobris on kavas hakata tähistama omavalitsuspäeva

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Täna andis Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Aivar Kokk riigikogu esimehele üle seaduseelnõu, mille eesmärk on täiendada pühade ja tähtpäevade seadust punktiga, mille järgi ka 1. oktoober muutuks riiklikuks tähtpäevaks.

"Eelnõu eesmärk on tähistada 1. oktoobril omavalitsuspäeva riikliku tähtpäevana, sest Eesti omavalitsused väärivad oma riiklikku tähtpäeva,“ ütles Kokk.

Kokk leiab, et kohalik omavalitsus vajab senisest veelgi suuremat ühiskonna tähelepanu ning kasvava vastutusega koos peaks käima ka tunnustamine ning võimalus kasutada kõiki teid ühiskondliku dialoogi ja teadmiste arendamiseks.

"Omavalitsuspäeva muutmine riiklikuks tähtpäevaks on oluline võimalus omavalitsuste rolli tõstmiseks ühiskonnas. Nii saame ka paremini sidustada valdkonna koostööd ja arengut,“ selgitas IRL-i poliitik, miks otsustati antud seaduseelnõuga välja tulla.

Kõik riigikogu fraktsioonid toetasid antud eelnõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles