Ingely Laiv ja oboe astuvad reedel võistlustulle

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingely Laiv.
Ingely Laiv. Foto: Erakogu

Rakverest pärit muusik Ingeli Laiv asub esimese oboemängijana püüdma klassikatähe tiitlit ja astub kuulajate ette ka kontserdil kodulinnas.

Telekonkursi “Klassikatähed 2018” esimene saade läheb ETV ja Klassikaraadio otseeetrisse täna kell 19.30. Rakvere muusikakoolis esineb Ingely Laiv koos Kaarin Lehemetsa, Mart Kuusma ja Emilija Rozenšteiniga esmaspäeval, 26. veebruaril kell 17.

Klassikatäheks pürib televaatajajate pilgu all kaheksa noort muusikut: koos Karlsruhe muusikakõrgkooli üliõpilase Ingely Laiviga Tallinna muusikakeskkooli õppurid Kaspar-Oskar Kramp (tromboon), Tanel-Eiko Novikov (löökpillid) ja Arko Narits (klaver), Sibeliuse akadeemiast Johannes Põlda (viiul) ja Linda-Anette Verte (viiul), Leipzigi muusikakõrgkooli tudeng Kristin Müürsepp (flööt) ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia üliõpilane Sven-Sander Šestakov (klaver).

“Usun, et vaim on valmis, kuigi natuke kõhe on ikka ka. Otseeeter natuke hirmutab, tagasi ju midagi võtta ei saa,” ütles Ingely Laiv päev enne esimest võistlussaadet. “Palad on ka välja valitud ja praegu käib veel viimne lihv, loodetavasti kõik õnnestub nii nagu plaanitud.”

Reedene päev on klassikatäheks pürgijatel pingeline. “Peame juba hommikust peale telemajas olema, tehakse ettevalmistusi saateks. Heliproovid, läbimängud ja aega on vaja varuda ka ilusaks tegemiseks,” rääkis Laiv. Oboemängija sõnul ollakse pigem sõbrad kui konkurendid ja hoitakse üksteisele pöialt. “Paljusid osalejaid tunnen juba varem, nii et olen neid juba mitu korda varem kuulnud,” lisas ta.

Mida Ingely Laiv avavoorus esitab, saavad pöidlahoidjad teada saadet vaadates. “Lugu on lõbus ja särav, parajalt keerukas ka,” lubas noor virtuoos, kellele tulevad publiku sekka kaasa elama mõned sõbrad ja perekonnaliikmed.

“Kodukandi pöidlahoidjatele soovin head kuulamist ja vaatamist! Loodan, et inimesed saavad elamuse ja suudame tuua muusikalist rõõmu kodudesse läbi selle saate,” ütles Ingely Laiv.

Klassikatäht selgub kuue võistlussaate käigus ja televaatajad saavad anda hääli oma lemmikmuusikule. Lisaks televaatajatele hindab esitusi žürii eesotsas muusika- ja teatriakadeemia rektori pianist Ivari Ilja ja ooperisolist Juhan Trallaga.

Intervjuu Ingelyga saates “Delta” saab kuulata SIIT.

Ingely videoankeediga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles