Kisub kuumaks: poksikuulsus Helenius käärib Rakveres käised üles

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Helenius (paremal) aitab märtsis Rakvere spordihalli võitlejatele kaasa elama tulevat publikut kuumaks kütta.
Robert Helenius (paremal) aitab märtsis Rakvere spordihalli võitlejatele kaasa elama tulevat publikut kuumaks kütta. Foto: Toni Läänsalu / Postimees

Märtsis Rakvere spordihallis peetaval võitlusspordiüritusel Yakuza Fight astub profipoksi raskekaalu matšis ringi rahvusvaheliste tiitlitega pärjatud Soome poksilegend Robert Helenius.

Endine profipoksi Euroopa (EBU) ning rahvusvahelise tiitli (IBF) omanik Helenius läheb Rakveres kokku valgevenelase Juri Bõhovtseviga. Viimati pidi soomlane mullu oktoobris Cardiffis toimunud poksimatšis tunnistama punktidega Dillian Whyte`i paremust. Kokku on Helenius pidanud karjääri jooksul 27 matši, millest on võitnud 25.

"Eks see ole ikka mänedžeride koostöö. Meil õnnestus luua hea kontakt, jõudsime kokkuleppele ja leidsime rahad alla. Muud kuldvõtit siin ei ole - asi on tutvuste ja raha taga," märkis Yakuza Fight`i üks korraldajaid tapalane Jakov Peterson.

Et sõlmitud lepe on konfidentsiaalne, ei soostunud Peterson nimetama täpseid detaile või summat, mida Heleniuse Lääne-Virumaale toomine maksma läheb. "Võin öelda ainult, et numbri taga on neli nulli," tähendas ta. 

34-aastane ja kaks meetrit pikk Soome kuulsus pole siiski ainus tõmbenumber, kelle seekordse Yakuza Fighti korraldajad on suutnud paariks päevaks Rakverre kohale meelitada.

Nimelt tuleb K-1 võitluse turniirile samuti väga nimekas Armeenia päritolu, kuid Hollandis elanud ja riiki esindanud kikkpoksitäht Gago Drago. 32-aastane võitleja on aastaid kuulunud maailma absoluutsesse tippu.

Kodupublikul avaneb võimalus näha võitlusringis ka ainukest kohalikku sportlast Sergei Makejevit. K-1 turniiril võitlev Makejev esindab Rakvere spordiklubi Tugev Tahe.

Kõik Yakuza Fight turniiril osalevad 18 sportlast tulevad võitluskunstide austajate ja huviliste ette juba võistluste ametlikul kaalumisel, mis toimub 16. märtsil Rakvere Põhjakeskuses. Turniir ise peetakse kuue riigi võitlejate osalusel 17. märtsil Rakvere spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles