Uhtna mehe suusamäärimisoskus aitas ameeriklannad olümpiakullale

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika rahvuskoondise murdmaasuusameeskonna hooldepealik Oleg Ragilo on tööhoos, tema sõnutsi käib kuni stardini suuskade testimine minutilise täpsusega.
Ameerika rahvuskoondise murdmaasuusameeskonna hooldepealik Oleg Ragilo on tööhoos, tema sõnutsi käib kuni stardini suuskade testimine minutilise täpsusega. Foto: Erakogu

Pyeongchangi taliolümpiamängudel tegid kolmapäeval võimsa sõidu ameeriklannad Kikkan Randall ja Jessica Diggins, kes võitsid naiste sprinditeate. Uhtnast pärit noormees Oleg Ragilo on USA rahvuskoondise murdmaasuusatiimi hooldepealik. Suurvõit sündis küll tema osalusel, kuid ta rõhutas, et kogu meeskonna koostöö tulemusena.

USA rahvuskoondise murdmaasuusatiimi hooldepealik Oleg Ragilo ütles, et ta ei alahinda ega ülehinda oma rolli meeskonnas. "Võidu jaoks tegid kõik võrdselt palju tööd ja kedagi konkreetset peale sportlaste endi esile ei saa tõsta. Mingit vahet ei ole, kes konkreetse sportlase suusad ette valmistas. Oluline on, kuidas me kõik koos jõudsime selleni, millist määret kasutada,“ rääkis Ragilo. Ta lisas, et kedagi saab aidata võidule vaid “õlitatud” koostöö tulemusel ja väljas ollakse ühe eesmärgi nimel.

Ragilo sõnutsi on vaja sobiva määrde leidmiseks testida 60 eri toodet ning tarvis on 11 inimese intensiivset tööd, mis kestab veel loetud minutiteni enne starti.

Hooldepealik rõhutas, et ühistegevus iseloomustas ka sportlaste koostegemist. "Ilma Kikkanita poleks Jessie kulda saanud, veelgi enam, Kikkan poleks ilma Jessieta kindlasti kulda saanud,“ ütles Ragilo.

Jänkid võitsid Rootsit (Charlotte Kalla - Stina Nilsson) vaid 0,19 sekundiga. Kolmandad olid norrakad (Marit Björgen - Maiken Caspersen Falla), kes jäid võitjatest maha 2,97 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles