Tamsalus rännati ajas

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel tähistati Eesti vabariigi sajandat sünnipäeva Tamsalu kultuurimajas, mille oluliseks osaks oli kontsert-lavastus "Aeg". 

Kontsert-lavastus andis lühiülevaate sõnas ja pildis Eesti riigi sajaaastasest ajaloost, peatudes tähtsamatel ajaloolistel ja kultuurilistel sündmustel, kümnendite kaupa toodi välja ka ajastule omaseid põnevaid momente. 

Kõige olulisema osa moodustasid aga ülevaatesse põimitud ajastutesse sobivad tantsud, laulud ja pillilood. 

Lavastus, mille idee autor ja lavastaja on Kadri Kask, oli Tamsalu kultuurimajas tegutsevate tantsu- ja lauluringide suur projekt ning selle valmimine tegijatle huvitav tööprotsess. Lisaks Tamsalu kollektiividele lõid kaasa Tarvanpää Seltsi tantsurühm Tarva Tammed, kaasatud oli ka lauljaid  Rakverest ja Rakkest. Lavale astus umbes 150 esinejat, saalis jälgis toimuvat neljasaja pealtvaataja ringis. 

Kontsert-lavastus, mis pealtvaatajate suure toetuse pälvis, oli ühtlasi Tamsalu kogukonna kingitus ja kummardus sajaaastasele Eesti riigile ja rahvale. 

Eesti riigi sünnipäeva tähistamine jätkus  šampusepokaalide kokkulööme ning tantsupeoga ansambli J.A.S. Quartet saatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles