Tapa valla tunnustamisüritusel tänati tublisid

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti vabariigi aastapäevale pühendatud kontsertaktusel Tapa kultuurikojas andsid Tapa vallavolikogu esimees Toomas Uudeberg ning Tapa abivallavanem Andrus Freienthal üle valla teenetemärgid neljale ning aasta tegija auhinnad samuti neljale inimesele.

Lisaks tunnustati tänukirjadega 28 inimest.

Tapa valla teenetemärgi pälvisid tänavu Ingemar Jennersjö, Tiiu Tikkerber, Aleksander Klasberg ning Kuno Rooba.

Tänu Ingemar Jennersjöle tekkisid 1990. aastate algul Tapa muusika- ja kunstikoolil sidemed Rootsis tegutseva Trosa muusikakooliga. Lisaks ühistegevusele oli Ingemar Jennersjö suureks teeneks puhkpillide ja nende tarvikute soetamine ning annetamine Tapa muusikakoolile.

Lehtse kooli muusikaõpetaja Tiiu Tikkerber on õpetanud aastakümnete jooksul lapsi ja täiskasvanuid rõõmu tundma muusikast ja muusika tegemisest, lugu pidama oma kodukoha kultuurist, ajaloost ja traditsioonidest.

Aleksander Klasberg on politseis töötanud pea 20 aastat, kõik need aastad Tapa linnas ja vallas. Lisaks tööle Tapa ja Kadrina piirkonna politseinikuna käib ta abiks Tapa valla üritustel julgeolekut tagamas.

Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba on olnud Tapa linna spordijuht, Tapa abilinnapea, linnapea ja Tapa esimene vallavanem.

Tapa valla aasta tegija 2017. aastal isikuteo kategoorias on loomaarst Mikhail Steppin, kelle loomaarstipraksis on väikeloomade omanikele tuge pakkunud üle kümne aasta.

Organisatsiooniteo auhind kuulub “Nostalgiajaama” toimkonnale, aktiivsed Tapaga seotud noored äratasid 11. augustil Tapa vaksali üheks päevaks elule, luues seal rongijaama hiilgeaegade meeleolu.

Elutööpreemia saavad Endel Dimse ja Luule Nurga. Endel Dimse alustas tööd Tapa raudteel elektrimontöörina 1959. aastal. Ta töötab tänaseni Eesti Raudtee infrastruktuuri teenistuses vanemelektromehaanikuna.

Luule Nurga on MTÜ Loometöö hing ja mootor. Aastatel 2004–2017 on MTÜ Loometöö korraldanud neli rahvariiete valmistajate koolitust, lõpetajaid on olnud ligikaudu 50.

Kõigile mõeldud kontsertaktusel esinesid Tapa Linna Orkester, Tapa Valla Lastekoor ning segakoor Leetar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles