Rakvere teater jagas sünnipäeval kolleegipreemiaid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Ükssarvikute farm".
Stseen lavastusest "Ükssarvikute farm". Foto: Rakvere Teater

Rakvere teater tähistas 24. veebruaril koos Eesti 100. sünnipäevaga teatri 78. sünnipäeva. Traditsiooni kohaselt tunnustati kolleege suurte sepisnaeltega. Edasi anti ka Maria Klenskaja talismanid.

Kolleegide hinnangul oli parim lavastaja Urmas Lennuk lavastusega "Ükssarvikute farm".

Parima naisnäitleja tiitel läks jagamisele Silja Miksi ja Anneli Rahkema vahel. Silja Miksi rollidest tõsteti esile Teelet lavastuses "Gravitatsioon" ja Raja Teelet lavastuses "Ükssarvikute farm". Anneli Rahkemale tõid tunnustuse Mari Prillup "Ükssarvikute farmis" ja Macon Hill lavastuses "Küllus".

"Kuni viimase hetkeni oli tihe rebimine ja oodati, kas tekib emmal-kummal ülekaal, aga ei tekkinud ja tuli tellida lisanael," kommenteeris Rakvere teatri turundusspetsialist Laila Talunik.

Meesnäitlejatest hindas teatrirahvas parimaks Märten Matsu, keda tunnustati Martini rolli eest lavastuses "Lendas üle käopesa", Muki rolli eest lavastuses "Timbu-Limbu" ja rollide eest lavastuses "Kellavärgiga apelsin".

Parimaks kunstnikuks tunnistati Jaak Vaus lavastuse "Timbu-Limbu" kujunduse eest. Muidu imeliseks nimetati lavastuse "See kõik on tema" videokunstnik Alyona Movko.

Parimaks etendust teenindavaks töötajaks hinnati Indrek Apinis, lavastust ette valmistavaks töötajaks Maie Nurmoja, teenindajaks Taimi Tanning ning korraldajaks Helen Solovjev.

Uued kandjad said Maria Klenskaja ehted "Aarne" ja "Ines" – rändavad talismanid inimestele, kelleta etendus poleks võimalik. Maria Klenskaja tunnustas nendega suvelavastuse "Maailma otsas" inspitsiente Indrek Apinist ja Aune Kuuli.

Indrek Apinis leidis, et tema jaoks on see inimene, kes nüüd seda talismani väärib, helikujundaja Peeter Pilv, ning Aune Kuuli meelest on talismani vääriline teatri väikese õmblusmeeskonna üks tublidest Merli Matti.

Loe talismanidest lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles