Eestis on tekkimas linnu ja valdu koondav omavalitsusliit

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna toimub Eesti Linnade Liidu üldkoosolek, kus tehakse ettepanek moodustada ühine linnade ja valdade liit.

„Omavalitsuste ühise liidu moodustamine on väga suur saavutus. Eesti Linnade Liidu endise tegevdirektorina kiidan selle igati heaks, sest ühine liit on kindlasti tugev koostööpartner nii riigile kui ka ministrile,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab.

Aab lisas, et  kui haldusreformijärgselt jäi alles 79 kohalikku omavalitsust, siis uue liiduga ühineb 72 omavalitsust. "Ühine liit lähendab linnasid ja valdasid, mis omakorda aitab kaasa omavalitsuste arengu ühtlustamisele ning toetab sisuliselt ka haldusreformi. Seetõttu loodan, et peagi liituvad ka need seitse omavalitsust, mis praegu kõrvale jäid," lisas Aab.

Tänasel Eesti Linnade Liidu üldkoosolekul tehakse ettepanek muuta ühise liidu nimi Eesti Linnade ja Valdade Liiduks. Samuti viiakse üldkoosolekul sisse põhikirja muudatused ning pannakse paika liidu tegevussuunad aastateks 2018–2021.

Praegu tegutseb Eestis kaks omavalitsusliitu: Eesti Linnade Liit ja Eesti Maaomavalitsuste Liit. Liidud allkirjastasid ühiste kavatsuste kokkuleppe möödunud aasta 9. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles