Riik tänas vabatahtlikke

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlike päästjate toetaja aunimetusega käis kaasas ka tunnistus ja meene.
Vabatahtlike päästjate toetaja aunimetusega käis kaasas ka tunnistus ja meene. Foto: Arno Mikkor

Teisipäeval siseministeeriumis toimunud tänuüritusel tunnustasid siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu möödunud aastal erakordse panusega silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja merepäästjate rühmi ning nende toetajaid.

Meie maakonnast pälvisid 2017. aasta vabatahtlike päästjate toetaja aunimetuse Kadrina vallavalitsus ja Nelja Energia AS.

Aunimetuse saab ka omavalitsus, kus ollakse kindlal seisukohal, et kogukonna turvalisuse loomisel on suur roll elanikel endil ning vabatahtlikud päästjad on kogukonna turvalisuse alustalad. Kadrina vallavalitsus andis vabatahtlikele päästjatele ruumid depoohooneks ning toetab igati vabatahtlike tegevust. Näiteks soetas vald Soomest päästeauto hellitusnimega Susi ning hoolitses selle eest, et uue masina äramahtumiseks saaks garaažiboks süvendatud ja renoveeritud.

Aktsiaseltsile Nelja Energia aunimetuse andmise seletuskirjas märgitakse:

“Ühel sügishommikul helises Aasukalda maa- ja merepäästekomandos telefon. Helistajaks oli just selle ettevõtte esindaja, kes teatas soovist teha komandole rahaline kingitus. Selle eest koolitati komandole veoautojuhte. Peale selle on ettevõte toetanud komandot projektide omaosaluse katmisel ja depoohoone rekonstrueerimisel.”

“Te panustate oma kallist vaba aega kogukonna turvalisuse tõstmisesse – see on vägev, mis te teete,” ütles siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna vabatahtlikele. “Iga abipolitseinik, vabatahtlik päästja ja merepäästja on ohutu käitumise eeskuju, tuletades meelde, et turvalisus algab meist igaühest.” Samuti tõstis kantsler esile vabatahtlikke toetanud omavalitsusi, ettevõtteid ja eraisikuid. “Teiste seas sai vabatahtlike toetaja aunimetuse ettevõte, mille enda territooriumil toimus mõni aasta tagasi tulekahju,” jätkas Lugna. “See näitas, kuidas ootamatul hetkel võime ise olla abivajaja rollis, seda enam oskame turvalisuse tagajaid hinnata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles