Peipsil Kasepää küla all peetakse nädalavahetusel Kalaküla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu toimus Kasepää Kala 2017.
Mullu toimus Kasepää Kala 2017. Foto: Margus Ansu

Peipsimaa Kogukonnaköök ja Rakke Kalaspordiklubi korraldavad nädalavahetusel Peipsi järvel Kasepää küla all Kalaküla, kus saab süüa juua ja meelt lahutada.

"Ehitame Peipsi järvele telklinnaku, kuhu asutame kaheks päevaks ajaloolise Kalaküla," teatas MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök.

"Püüame kala nii pimedas kui ka valges, teeme kohapeal maitsvaid roogasid värskelt püütud kalast, suitsutame ja küpsetame kala otse lõkkel, õpime kohalikelt meistritelt siku- ja mõllipüügikunsti, räägime püügist kombaini, kirve ja baldaga, puhume kalamehejuttu ja uhkeldame saakidega," teatasid korraldajad.

"Kui külm väga kontidesse poeb, käime ka saunas, et sooja saada. Lisaks õpituba jääst iglu ja sauna ehitamisest. Õhtul kuulame ka põnevat loengut Peipsi kaladest ja kalapüügi ajaloost. Saeme jää sisse jääkarusselli ja korraldame erinevaid jõukatsumisi. Avatud on näitus ajaloolistest kalapüügivahenditest."

Samal ajal toimub ka kalapüügivõistlus "Kasepää Kala 2018", seega võib laupäeval osa saada mitmest üritusest korraga. Kel huvi, saab osaleda Lõuna-Korea televisiooni poolt filmitava saate võtetel. Ööbimiskohtade arv Kalakülas on piiratud, seega paluvad korraldajad huvilistel registreerimisega kiirustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles