Eesti parim noor raamatukoguhoidja on Gerda Ansi Hulja raamatukogust

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerda Ansi pälvis parima noore raamatukoguhoidja tiitli.
Gerda Ansi pälvis parima noore raamatukoguhoidja tiitli. Foto: Kadrina valla kodulehekülg

Eesti parima noore raamatukoguhoidja tiitli pälvis Gerda Ansi, kes töötab Kadrina valla raamatukogu Hulja filiaalis.

Huljale asus noor ja energiline erialase kõrgharidusega raamatukoguhoidja Gerda Ansi tööle veidi üle kahe aasta tagasi.

Selle aja jooksul on Hulja raamatukogu muutunud hubaseks külakeskuseks, kuhu on kõigil hea sisse astuda.

Kadrina valla raamatukogu juhataja Ene Heide sõnul on Hulja raamatukogu saanud tänu Gerda Ansile uue hingamise ja elu, mis vahepeal oli hakanud ära kaduma.

Tänu suurepärasele suhtlemisoskusele, sõbralikkusele ja abivalmidusele on Gerda Ansil õnnestunud kasvatada lugejaskonda nii suurte kui ka väikeste seas. Tema loomupärane anne töötada lastega ja soov tutvustada neile imepärast raamatumaailma on muutnud raamatukogu lastele armastatud kohaks. Kogus on reedeti lastele meisterdamistöötoad, regulaarsed on ettelugemisüritused mudilastele, ühiselt tähistatakse rahvakalendri tähtpäevi, peetakse laata, osaletakse konkurssidel.

Tähelepanu ja südamesoojust jagub Gerda Ansil ka vanematele inimestele. Kannatlikult kuulab ta memmekeste muresid ja rõõme, vajadusel toetab hea sõnaga või otsib vastavasisulist kirjandust, mis meele rõõmsaks teeb. Et külaelu elavdada ja kogukonnatunnet tekitada, on koos meisterdatud jõulukroone ja -pärgi, tehtud nahkehistööd, ehtekarpe ja muud käsitööd.

Eelmise aasta lõpus hangiti Hulja filiaali korralik esitlus- ja kinotehnika. See andis Gerda Ansile hea võimaluse hakata tegelema ka kinoklubi tööga. Kinoklubi eesmärk on tutvustada Hulja kogukonnale uusimaid eesti filme ja pakkuda ka mudilastele põnevaid filmielamusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles