Urmas Lennuk, Mait Joorits ja Raho Aadla on teatriliidu aastapreemiate nominendid

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Lennuk.
Urmas Lennuk. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Teatriliit kuulutas välja tänavused aastaauhindade nominendid, keda tunnustatakse 2017. aasta loominguliste saavutuste või pikaaegse silmapaistva teatritöö eest.

Salme Reegi nimelise auhinna nominentide hulka kuulub virulasest lavastaja Urmas Lennuk Ugala teatri lavastuse “Vai-vai vaene Vargamäe” dramatiseerija ja lavastajana, lavastus on mastaapse romaaniköite humoorikas ja sõnaselge tõlgendus lastele. Sama meisterlikult on Lennuk loonud dünaamilise dramatiseeringu NUKU teatri lavastusele “Timm Thaler ehk Müüdud naer”.

Samale auhinnale kandideerivad ka Birgit Landberg, kes on Rakvere kooliteatri taustaga, ja Paul Piik. Esimene on lavastaja ja teine dramaturg lavastuses "Peks mõisatallis" (Must Kast). Nende lavastuse näol on tegemist tänapäevaselt särava ja intellektuaalse, värske ja provotseeriva vaatega Eesti ajaloole ja eestlase enesekuvandile.

Etenduskunstide auhinna nominentide sekka kuuluvad Eesti muusika- ja teatriakadeemia Rakverest pärit magistrandid Mait Joorits ja Raho Aadla koos teiste magistrantidega lavastuse eest “Siis kui väikesed lapsed kõik magavad juba”, mis on võimsa sünergiaga kollektiivne ühisloome, hirmude anatoomia totaalsusesse kulmineeruv lahtimäng.

Lavastajaauhinna nominentide seas on “BB ilmub öösel” lavastajad Ivar Põllu ja Mart Koldits. Tartu Uue Teatri ja Von Krahli teatri ühist tükki mängiti osaliselt rongides, osaliselt Tapa raudteejaamas.

Laureaadid selguvad rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil. Pidulik auhinnagala toimub NUKU teatris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles