Rahvusooperis saab tänasest hääletada oma lemmiksolisti poolt

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapalt pärit ooperilaulja Reigo Tamm.
Tapalt pärit ooperilaulja Reigo Tamm. Foto: Marianne Loorents

Rahvusooperis Estonia algas laupäeval publiku lemmiksolistide valimine.

Teatrikuul toimuval hääletusel saavad parima mees- ja naislaulja selgitamisel sõna sekka öelda kõik ooperikülastajad. Kümne meessolisti hulgas kandideerib publiku lemmiku auhinnale Tapalt pärit tenor Reigo Tamm ja kuue naissolisti seas teinegi tapalane Kadri Kipper.

Seitsmendat aastat teatri kuldsponsori SEB panga poolt välja antava kahe publikupreemia omanikud selguvad Estonia koosseisuliste ooperisolistide seast. Kumbki publiku lemmik saab 2000-eurose preemia ning auhinna – kunstiakadeemia metalliosakonna ja kunstniku Nils Hindi valmistatud kaks aplodeerivat kätt.

Teatrikülastajad saavad anda hääle oma lemmikule, kui külastavad Estonia teatrit 3.–29. märtsini. Seekordsed laureaadid kuulutatakse välja 6. aprillil ooperi "Tosca" etendusel. Kõikide hääletanute vahel loosib rahvusooper välja kümme 20-eurost kinkepiletit. Võitjatega võetakse ühendust 9. aprillil.

Eelmisel aastal pälvisid SEB publikupreemia Janne Ševtšenko ja Priit Volmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles