Tamsalu talisurfar võitis MM-il hõbeda

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talisurfi MM Soomes.
Talisurfi MM Soomes. Foto: Tuukka Luukkonen

Lahtis Vesijärvil peetud talisurfi maailmameistrivõistlustel sai tubli vägitükiga hakkama Tamsalust pärit Boris Ljubtšenko, kes tõusis slaalomis hõbemedalile.

Kümne riigi 105 sportlase konkurentsis toimunud MM-il jäi Ljubtšenkot oma võistlusklassis lahutama kõige kirkamast medalist vaid mõni punkt.

Kulla teenis leedulane Paulius Voverys. Pronks läks lätlase Aleksandrs Leontjevsiga Lätti. Soomlasest tiitlikaitsja Feodor Gurvits leppis 11. kohaga.

"Mulle oli see võistlus väljakutseks. Võistelda sai esimesed kaks päeva, pärast seda oli tuul läinud," rääkis Ljubtšenko ja lisas, et nii tugevas konkurentsis polnud ta oma uue, alles hiljuti soetatud kelguga veel jõudnud võistelda. "Sihtisin esikümne kohta ja seda üllatavam oli lõpuks näha ennast teisel kohal," märkis ta.

Seitse aastat tagasi surfiga tasapisi tegelema hakanud Tamsalust pärit ja poolteist aastat tagasi Hiiumaale elama kolinud Boris Ljubtšenko on talisurfi harrastanud alates 2015. aastast.

MM-il auhinnaks saadud karika lubas mees viia hoiule oma kõige suuremate poolehoidjate juurde – vanematekoju Tamsalusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles