Rakvere lihakombinaadi ametiühinguga on kuuga liitunud 115 töötajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Lihakombinaat.
Rakvere Lihakombinaat. Foto: Tairo Lutter / Postimees

HKScani kontserni kuuluva Rakvere lihakombinaadi tapamaja streigist alates on ametiühinguga liitunud kuu aja jooksul 115 töötajat ning oma palganõuetega soovivad välja tulla ka teised osakonnad.

"Rakvere lihakombinaadi 21 tapamaja töötajat endiselt streigivad, suuri muutusi pole toimunud. Tööandja pole meid välja kutsunud, vaid on jäänud oma eelneva jutu juurde ja käinud vahepeal kutsunud streikijad tagasi tööle," ütles ametiühingute keskliidu organisatsioonisekretär Artjom Arhangelski.

"Suhtleme teiste osakondadega ja hoogsalt käib petitsiooni allkirjastamine, et palganõue kollektiivlepingusse sisse kirjutada, millega ühiselt pöörduda tööandja poole," ütles Arhangelski.

Ta lisas, et streikijad saavad lähipäevil niinimetatud ametiühingu palga, mis on 30 eurot päeva eest.

Rakvere lihakombinaadi tapamaja töötajad alustasid 6. veebruaril tähtajatut streiki töötajate palkade tõstmiseks.

Ettevõtte töötajad nõuavad streigiga tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16 protsendi võrra tagasiulatuvalt alates 1. veebruarist ja lisaks 16 protsenti põhipalga tõstmist 1. juulist. Lisaks nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudetaks. Tapamaja töötajate senine netopalk on ligikaudu 750 eurot kuus. See koosneb põhipalgast ja lisatasudest.

HKScan on Soome peakontoriga Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Möödunud aastal teenis kontsern 1,8 miljardi euro suuruse käibe juures 18 miljonit eurot kahjumit. Eestis kuulub HKScani kontsernile Rakvere lihakombinaat ja Tallegg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles