Maivi Kaljuvee on tiitli "Kultuurisõber 2017" laureaat

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit ja Maivi Kaljuvee.
Lembit ja Maivi Kaljuvee. Foto: Arvet Mägi

Kultuuriminister Indrek Saar tunnustas täna ettevõtteid ja eraisikuid, kes panustasid möödunud aasta jooksul kultuurivaldkonna heaks. Tiitli "Kultuurisõber 2017" pälvis ka Lembit Kaljuvee logopeedist abikaasa Maivi Kaljuvee.

Ühtekokku sai tunnustuse 30 kultuurisõpra, kellest peapreemia ehk aasta kultuurisõbra tiitliga tunnustati viit. Pärjatud olid Utilitas ja Kristjan Rahu, Rain Lõhmus, Armin Karu, Eva ja Bengt Heyman ning Turid Farbregd.

Maivi Kaljuvee ütles peale tänugalat, et on elevil ja tunne on väga meeldiv. Proua Kaljuvee toetas pillifondi, aidates osta tšello. Ta tunnistas, et selle keelpilliga on tal eriline suhe – armastus. "Lapsepõlves ja nooruses musitseerisin orkestris, kus mängisin tšellot ja kus sündis koosmusitseerimise tunne ja vägi," rääkis Kaljuvee.

Kultuurisõber avaldas lootust, et tema teguviisil on palju järgijaid.

Kultuuriminister Indrek Saar tänas kõiki kultuuri toetajad. Minister märkis, et Eesti riik tugineb kultuurile ning kultuur saab elada ainult ühiskonnaga läbipõimununa. "Eesti kultuuri suurimaks metseeniks ei saa olla valitsus, vaid ühiskond. Aga nagu igal kollektiivil, nii on ka ühiskonnal vaja eestvedajaid. Suunanäitajaid. Nendeks olete teie," ütles minister Saar, pöördudes galal viibinud kultuurisõprade poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles