Scoutspataljoni ajateenijad harjutasid koostegutsemist

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni A-kompanii 1. rühm lahingus.
Scoutspataljoni A-kompanii 1. rühm lahingus. Foto: mil.ee

Scoutspataljonis alates eelmise aasta septembrist soomusjalaväe erialal ajateenistust läbivad sõdurid panid Tapa lähiharjutusalal ründeülesannet täites proovile oma rühmakoostöö oskused.

Eile alanud õppusel harjutavad scoutspataljoni ridades aega teenivad sõdurid jaoülematevahelist koostööd rühma tasandil. Harjutus algas käsuandmisega, misjärel jätkasid sõdurid taktikalise osaga, kus kolm jagu ründasid lahingumasinate meeskondadest kokku pandud jaosuurust üksust.

“Harjutuse tegi põnevaks nii läbiviijatele kui ka osalejatele see, et vastane osutus oodatust palju suuremaks ning lisaks jaole sai rünnata ka rühmasuurust üksust,” ütles ajateenijate rühmaülem nooremleitnant Kaarel Tasa.

Kuna lahingumasinad ja jalavägi peavad suutma tegutseda nii koos ühtse meeskonnana kui ka eraldi, kontrollisid praegusel harjutusel osalejad jalaväe tegutsemist soomusmasinate toetuseta.

Scoutspataljonis väljaõppel olevad ajateenijad õpetatakse jalaväelahingumasina meeskonnaliikmeteks. Lisaks tavapärastele jalaväelase oskustele omandavad soomusjalaväelased spetsiifilised oskused, mis on vajalikud pataljoni kasutuses olevatest jalaväe lahingumasinatest CV9035 tingituna. Scoutspataljoni instruktorid õpetavad ajateenijatele soomukilt jalastumist, avariiprotseduure, võitlejate evakueerimist õnnetuste puhul ja muud vajalikku. Samuti pööratakse väljaõppel suurt tähelepanu ohutustehnikale.

Scoutspataljoni A-kompaniis koolitatakse ajateenijaid nii sel kui ka järgmises väljaõppetsüklis. Pärast ajateenistuse läbimist on soomusjalaväelase eriala omandanud sõduritel võimalus kandideerida samasse väeossa tegevteenistusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles