Galerii: heategevuslik Üleannetuse perepäev Põhjakeskuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval korraldati teist aastat järjest üleeestiline heategevusüritus igas Eesti maakonnas -  SA TÜK Lastefondi Üleannetuse perepäev, millega kogub fond annetusi arendavaid teraapiaid vajavatele puuetega lastele.

Üleeestilised perepäevad on osa lastefondi kampaaniast Üleannetus. Kampaania eesmärk on koguda 120 000 eurot, mis võimaldab fondil toetada arendavate teraapiatega kolme aasta jooksul 35 raskelt haiget last. Praeguseks on heade annetajate abiga kogunenud haigetele lastele veidi üle 12 000 euro.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar täpsustas, et kampaaniaga soovitakse toetada kolme aasta jooksul nii neid arendavaid teraapiaid vajavaid lapsi, kes juba on lastefondilt abi palunud, kui ka neid, kes ei ole veel fondini jõudnud. „Praegu toetame arendavate teraapiatega seotud kulude katmisel 21 last, kuid arstidelt ja terapeutidelt saadud infole tuginedes on arendavaid teraapiaid vajavaid puudega lapsi oluliselt rohkem,“ rääkis Saar.

„Ühe teraapiatunni hind küündib kuni 40 euroni, mis on paljude vanemate jaoks liiga kõrge, et arendavaid teraapiaid oma lapsele järjepidevalt lubada,“ jätkas ta. „Mitmetele raskelt haigetele lastele on senini jäänud arendavad teraapiad kättesaamatuks ka seoses liiga kauge elukohaga keskusest,“ lisas Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles