Martti Juhkami krooniti Prantsusmaa karikavõitjaks!

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami.
Martti Juhkami. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pariisis peetud Prantsusmaa meeste võrkpalli karikavõistluste finaalmatšis alistas rakverlase Martti Juhkami koduklubi Tourcoing 0:2 kaotusseisust 3:2 suursoosiku Chaumont'.

Kaks esimest geimi loovutas Tourcoing mullusele riigi meistermeeskonnale 19:25 ja 24:26, kuid siis vastaste õnn pöördus. Kolm järgmist geimi kuulusid Juhkami meeskonnale 25:22, 25:20 ning 15:12.

Rakverlasest nurgaründaja alustas põhikoosseisus, kuid vahetati teises geimis välja. Matši edasises faasis käis ta platsil üksnes servimas.

Martti Juhkami rääkis, et vastaste mänguplaan oli üles ehitatud selliselt, et teda võimalikult palju vastuvōtul töös hoida ja sellega rünnakutelt eemale jätta. "See neil mängu alguses ōnnestus," lausus ta. "Kui minu asemel väga hea vastuvōtuga prantslane sisse toodi, siis Chaumont ei teadnud enam, mida teha ja suutsime mängu ümber keerata. Plaan A vastastel töötas ja eks see mind natukene siiani närib, aga kuna vastasel plaan B puudus, siis lōppkokkuvōttes mängisime nad taktikaliselt üle."

29-aastane Juhkami on kolmas eestlane ja esimene Lääne-Viru pallur, kes saab Prantsusmaa karikavõitu tähistada. Enne teda maitsesid võidurõõmu 2012. aastal Rennes'i meeskonnaga Raimo Pajusalu ja Keith Pupart.

Tourcoing jõudis Prantsusmaa karika võiduni kümnendal ja Juhkami teisel katsel. Pühapäevane puhkepäev möödub rakverlase ja tema meeskonnakaaslaste jaoks loomulikult võidu lainel, sest täna õhtul korraldab koduklubi mängijatele vastuvõtu.

Oma õpilasele kaasa elanud ja mängu alates kolmandast geimist arvuti vahendusel vaadanud võrkpallitreener Mati Merirand rõõmustas, et Tourcoing finaalmatši enda kasuks kallutas. «Nende mäng muutus kogu aeg kindlamaks ja vaatasin, et palling hakkas toimima paremini, vigu tehti vähem ja ka blokk paranes,» rääkis ta. «Nad olid [viiendas geimis] 13:11 ees ja siis, pagan, üks pani planeeriva servi võrku. Mõtlesin siis küll, et hakkavad lõpu eel väristama, aga no viimane serv oli võimas.»

Merirand ütles, et kui õpilane tuleb niivõrd tugeva võrkpalliriigi karikavõitjaks, siis on sellest ainult rõõm südames. «Igal juhul on seda hea näha, kui mängija jõuab selliste tulemusteni. See läheb nüüd sinna [Rakvere võrkpalliajalukku] kirja,» lausus kogenud treener. «Eks see annab ka Marttile endale rõõmu ja usku, sest play-off'id hakkavad pihta ja võit tõstab enesekindlust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles