Peastaabi ülemaks võib saada kolonel Veiko Vello Palm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko-Vello Palm
Veiko-Vello Palm Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rahvusringhäälingu uudisteportaali andmetel võib kaitseväe peastaabi ülemaks saada praegune 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm

Uudisteportaali väitel toetavad kolonel Palmi nimetamist kaitseväe peastaabi ülemaks nii kindralmajor Martin Herem kui ka kaitseministeeriumi praegune kantsler Jonatan Vseviov.

Valitsus nimetas peastaabi senise ülema, kindralmajor Martin Heremi järgmiseks kaitseväe juhatajaks, kes asub sellele postile aasta lõpus, kui lõpeb kindral Riho Terrase ametiaeg.

Kolonel Palm alustas teenistus kaitseväes 1992. aastal ajateenijana Kalevi jalaväepataljonis. Ta on õppinud Eesti riigikaitse akadeemias ning lõpetanud Soome riigikaitse kõrgkooli kadetikooli ja kindralstaabiohvitseride kursused.

Aastatel 2002-2003 töötas ta kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) taktika õppetoolis õppejõuna ning aastatel 2012-2015 kaitseministeeriumi riigikaitse planeerimise osakonna juhatajana. Kolonel Palm on teeninud peastaabi operatiiv- ja väljaõppeosakonna ülemana, osalenud kahel korral Afganistani operatsioonil. Viimased kolm aastat on ta juhtinud Tapal asuvat 1. jalaväebrigaadi ning tegelenud paljuski Eestisse paigutatud NATO liitlasüksuste vastuvõtmise korraldamisega.

President Kersti Kaljulaid andis tänavu iseseisvuspäeva eel kolonel Palmile kui kaitseväe arendajale Kotkaristi III klassi teeneteristi. Teda on tunnustatud ka kaitseväe ja kaitseministeeriumi teenetemärkidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles