Tapa valla juhid kohtusid Taani kuningriigi suursaadikuga

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vallavanem Alari Kirt ja Taani kuningriigi suursaadik Kristina Miskowiak Beckvardi.
Tapa vallavanem Alari Kirt ja Taani kuningriigi suursaadik Kristina Miskowiak Beckvardi. Foto: Tapa vallavalitsus

Reedel kohtusid Tapa vallavanem Alari Kirt ja abivallavanem Andrus Freienthal vallavalitsuse ruumides Taani kuningriigi suursaadiku Kristina Miskowiak Beckvardi, Taani armee esindajaga Eesti Kaitseväe peastaabis kolonelleitnant Carsten Wintheri ja Tapal asuva Taani väeosa ülema major Bjarne Munkiga.

Taani külalised tundsid huvi Eesti ühiskonna ja kohaliku eluolu vastu. Suursaadik uuris, milline on kohalike elanike arvamus Tapal viibivate liitlassõduritest.

Taani suursaadiku ja Taani armee ohvitseride sooviks on, et Taani väeüksus, kes Tapal viibib, saaks Tapa valla jaoks midagi kasulikku teha.

Üheskoos leiti, et koostöövõimalused on mitmekülgsed ning Tapa vallavalitsus esitab oma vastavasisulised ettepanekud Taani kuningriigi suursaatkonnale ja väeüksuse komandöridele. Näiteks tehti ettepanek tähistada 15. juunil Tapal Taani lipu päeva. Legendi kohaselt sai Taani riik oma lipu Dannebrogi just Eestis Tallinna all toimunud lahingute käigus 15. juunil 1219. aastal. Tapa valla esindajad ja Taani sõjaväelased alustavad koostööd selle ürituse ettevalmistamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles