Parima toiduaine tiitlile kandideerib kaheksa Virumaa väikeettevõtete toodet

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesi.
Mesi. Foto: ARVET M?GI/VIRUMAA TEATAJA

Konkursi “Eesti parim toiduaine 2018” Virumaa piirkondlike väikeettevõtete voorus osaleb kaheksa toodet, mida valmistavad Lääne- ja Ida-Virumaal tegutsevad toidutootjad.

Lääne-Virumaa väikeettevõtete lippu hoiavad konkursil kõrgel kolm firmat. “Palmsest on konkursile tiitlivõitu püüdma tulnud Lahemaa Mesi OÜ oma Lahemaa kreemja meega. Simuna vallas tegutsev Freezedry OÜ esitas aga konkursile oma järjekordse müügihiti, külmkuivatatud murelid,” rääkis toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Moe OÜ toodetest konkureerivad tiitli nimel rukkilinnaseviin J. J. Kurberg Rukis ja Mohn Poppy Gin. Samuti osaleb konkursil Purtse Pruulikoda OÜ, kelle toodetest jahivad piirkonna parima toiduaine tiitlit Siidisuka magus stout-õlu, kange Belgia õlu Šaht-Matt ja Metsik Ida, Ameerika humalatega IPA.

Ida-Virumaa ettevõtetest on konkursil esindatud ka Toila vallas Täkumetsa külas tegutsev Remedyway OÜ, kes esitas konkursile Täkumetsa maheda kanepikrõpsu.

Hindamiskomisjon asub Virumaa piirkondlike väikeettevõtete tooteid maitsma 23. märtsil ja tiitlivõitja kuulutatakse välja 25. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles