Kahe kuuga kaheksa meditsiinilendu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve lennusalk otsis kadunuid õhust.
Piirivalve lennusalk otsis kadunuid õhust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

25 tegutsemisaasta jooksul on lennusalga kontole kogunenud tuhatkond päästetud elu – küll maismaalt, küll merelt, vahendas “Aktuaalne kaamera” veebruaris.

Ennekõike on aga lennusalk nii-öelda silmad õhus, et näha, mis toimub meie riigipiiril, või anda märku mõnest kriisisituatsioonist. Lisaks täidab lennusalk õhukiirabi rolli.

Lennusalga esimene päästeoperatsioon toimus 14. märtsil 1996. aastal, kui Tallinna lähedal triivima hakanud jääpangalt toodi ära üksik kalamees.

2017. aastal tehti kopteriga 146 meditsiinilendu (kokku 265 tundi), millest 123 lendu oli patsientide haiglatevaheline transport ning 23 lendu oli haigete transport väikesaartelt mandrile haiglasse. Lennuk tegi kolm lendu, kokku kuus tundi. Tänavu kahe esimese kuuga on lennukiga tehtud üks ja kopteriga seitse meditsiinilendu (kokku 14 tundi), kõik on olnud haiglatevaheline transport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles