Uhtna ja Sõmeru kooli lapsed esinesid sõbra toetuseks

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhtna ja Sõmeru kooli lapsed esinesid avariis kannatada saanud Davidi toetuseks.
Uhtna ja Sõmeru kooli lapsed esinesid avariis kannatada saanud Davidi toetuseks. Foto: Meelis Meilbaum

Reede õhtul esinesid Uhtna ja Sõmeru põhikooli lapsed ja noored heategevuslikul kontserdil, et aidata kolm aastat tagasi liiklusõnnetuses viga saanud Uhtna koolipoisil Davidil astuda samm lähemale unistusele – saada oma tuba.

Kui Sõmeru keskusehoones peetud kaheosalise kontserdi lõpus David püsti tõusis ning publikule ja esinejatele ütles «suur-suur tänu!», siis oli nii mõnelgi liigutuspisar silmanurgas.

«Kontsert meeldis mulle väga. Eriti meeldis mulle oma klassi tantsimine ja laulmine,» ütles David pärast kontserti. Enne õnnetust oli ka ta ise rahvatantsus kaasa löönud.

Tema koolikaaslased aga rääkisid, et Davidi heaks esineda oli hoopis teine tunne kui muidu – kõike taheti teha eriti hästi.

Kontserdi korraldamise mõte tekkis Davidi klassikaaslastel, sest poiss oli rääkinud, et soovib päris oma tuba ning tema perel on plaan osta kõrvalkorter, kuid vanemate sissetulekust selleks paraku napib.

«On saade «Kodutunne», kus aidatakse samuti inimesi. Ja see läheb alati nii südamesse. Algul oli meil mõte, et äkki peaks sinna pöörduma. Ja siis tuli mõte, et saame ise ka midagi teha,» rääkis koolivend Robin-Dein Semmel «Kuna Uhtna ja Sõmeru on valla suuremad koolid ja kuna kõik on sõbrad, siis rääkisime neile ka.»

Nõnda sündiski ühine kontsert, ning nädala eest valmistasid lapsed töötubades käsitööd heategevuslikuks müügiks. Davidi toetuseks sai osta rinnaroose, võinugasid, kaarte, süüteroose. Uhtna rahvas, nii lapsed kui täiskasvanud, panid kokku ka õnneloosi tarvis auhindu ning tublid käsitöötegijad tõid oma kindaid-kotte müüki.

Davidi ema ütles, et oli natuke ehmatanud, kui kooli sotsiaalpedagoog Margit Lichtfeldt temaga ühendust võttis ja rääkis plaanist korraldada heategevuslik kontsert. «Natuke on pinge küll selle tähelepanu pärast, aga see on positiivne pinge,» rääkis poisi ema.

Uhtna põhikooli õppealajuhataja Sirje Rebane ütles, et kui David pärast õnnetusest tingitud pausi kooli tuli, siis olid väga õnnelikud need, kes said teda ratastoolis aidata. «Davidil vedas selles mõttes, et oli liitklass ja kui ta jäi klassikursust kordama, siis oli õpetaja ja õpilasedki samad,» rääkis Sirje Rebane.

«David on hästi lahke ja rõõmsameelne, ka nüüd, pärast õnnetust,» iseloomusts kooliõde Marite Liima.

«Ta mängis väga hästi malet ja kabet,» rääkis Kersti Männiste. «Tegelikult on ta males siiamaani proff. Väga hästi mängib,» lisas Robin-Dein Semmel.

Ja kui David peaks oma toa saama, siis on koolikaaslased nõus appi minema remonti tegema.

Davidiga juhtus kolm aastat tagasi raske liiklusõnnetus, kui kelgutamast tulles sõitis talle ja tema vennale otsa purjus lubadeta autojuht. Vend hukkus, Davidil diagnoositi raske ajutrauma, vasaku reieluu murd ja parema kehapoole halvatus ning ta oli neli nädalat väga raskes seisundis koomas.

Tänaseks on David õppinud uuesti kõndima, sööma, kasutama oma vasakut kätt, parem käsi on avariijärgselt abitu.

Davidi koolikaaslased on seisukohal, et nende sõprust pole õnnetus vähendanud.

«Meie sõpruse muutis see õnnetus tugevamaks, kuigi enne olime ka head sõbrad, siis nüüd toetame rohkem,» rääkis koolivend Robin-Dein Semmel.

Kes soovib, saab veel oma panuse Davidile oma toa saamiseks teha Sõmeru vallavalitsuse SEB kontole 10502018080005 raha annetades, märgusõnaks „Oma tuba“.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles