Varangul ja Koerus meenutati kunsti suurkuju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistati Varangul ja Koerus 120 aasta möödumist kuulsa kunstniku Eduard Wiiralti sünnist.

Varangu mõisavalitseja hoonel, kus Wiiralt noorpõlves elas ja kus valmisid ka tema esimesed kunstikatsetused, avati meie kunsti suurkuju meenutav infotahvel.

Tahvli avasid Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla ja kunstiühingu Pallas esimees Enn Lillemets.

Koduloolane Aime Kinnep meenutas, et puidust mälestustahvel avati samal majal juba üle 50 aasta tagasi, kuid ajahammas tegi sellega oma töö.

Koeru kultuurimajas toimus Wiiralti sünniaastapäevale pühendatud avatud seminar. Teemakohase ettekandega esinesid kunstiajaloolane Mai Levin (ülevaade Wiiralti elust ja loomingust), kunstiloolane Enn Lillemets (Wiiralti mälestustest), suguvõsauurija Andres Kruusmaa (Wiiraltite põlvnemine) ja keskkonna vanadpildid.net looja Marko Mänd (Koeru kihelkonna mõisad vanadel fotodel).

Seminari ajal sai kultuurimajas ka tutvuda Eduard Wiiraltit tutvustava väljapanekuga ning kultuuriloopäeva lõpetuseks vaadata Mark Soosaare teemakohast filmi "Maised ihad".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles