Hooldekodu patsient pani end põlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtupoolikul pani üks Rakvere eakate kodu hoolealune end põlema.

Inimest päästa ei õnnestunud ja ta hukkus. Päästeameti teatel tulekahju ei puhkenud ning teised hoolealused ohus ei ole.

Enesesüütaja läks põlema trepil teise ja kolmanda korruse vahel ning terve hoone lõi mõneks ajaks suitsu täis. Hooldekodu teised asukad kahtlustavad, et tegemist võis olla suitsetamisest alguse saanud õnnetuse, mitte enese tahtliku süütamisega.

Juhuslikult sel ajal Pikale tänavale sattunud Rakvere abilinnapea Triin Varek tõttas päästeautode saabumist nähes kohe sündmuskohale. "Midagi täpsemat ma öelda ei oska, hooldekodu omanikud ja juhid ei viibi Eestis ja nendega mul kontakti saada ei õnnestunud," lausus abilinnapea.

Varek kinnitas, et esimese asjana võttis ta ühendust linnavalitsuse sotsiaalosakonna ja Rakvere haiglaga, et vajadusel inimesed hoonest evakueerida ning neile ajutine peavari leida. Õnneks seda vaja ei läinud.

Rakvere eakate kodus on 50 kohta. Rakvere eakate koduga sama "katuse" all tegutsevad eakate kodud Aasperes ja Loksal. Ettevõtte kodulehe andmetel algab kuutasu eakate kodus 640 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles