Naastrehvide vahetamisega ei tasu kiirustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talviste teeolude puhul võib naastrehve kasutada kuni 30. aprillini.
Talviste teeolude puhul võib naastrehve kasutada kuni 30. aprillini. Foto: Arvo Meeks

Arvestades lähiaja ilmaprognoosi soovitab maanteeamet naastrehvide vahetamisega mitte kiirustada.

Maanteeameti liiklusohutuse osakonna ekspert Villu Vane ütles, et majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse kohaselt võib naastrehve kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude püsimisel naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini.

Vane märkis, et Eesti klimaatilisi iseärasusi ja ilma suurt erinevust eri piirkondades arvestades on tehtud suverehvidele ülemineku aeg paindlikuks.

"Sõidukijuhile on antud otsustusõigus, millal suverehvidega sõitma hakata. Riigi poolt ei kuulutata talviste tee- ja ilmaolude esinemist välja, sest eri piirkondades võivad ilmaolud olla vägagi erinevad," sõnas Vane.

"Arvestades tänaseid ilmaprognoose ei pea naastrehvide vahetamisega kiirustama," ütles ta.

Vane märkis, et riik on sätestanud aja, millal enam ei tohi naastrehve kasutada. "See on alates 1. maist. Seda arvestab oma töös ka politsei- ja piirivalveamet. Enne 1. maid kedagi naastrehvide kasutamise eest ei karistata," ütles Vene.

Ka politsei ei soovita suverehve enne pidevate plusskraadide saabumist veel alla panna, sest talverehvid aitavad praegustes oludes jäite ja ootamatute sadudega paremini teel püsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles