Virukad võitsid teatriliidu auhindu loominguliste saavutuste eest

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapalt pärit ooperilaulja Reigo Tamm.
Tapalt pärit ooperilaulja Reigo Tamm. Foto: Marianne Loorents

Eesti Teatriliit jagas teisipäeval auhindu eelmise aasta loominguliste saavutuste või pikemaaegse silmapaistva teatritöö eest. Auhinnaga kaasnes klaasikunstnik Ivo Lille loodud "Theodori silm" ja stipendium. Parimate seas oli ka Lääne-Virumaaga seotud teatriinimesi.

Kristallkingakese auhinna võitis Tapalt pärit ooperilaulja Reigo Tamm, kelle puhul toodi välja vokaalselt võimekad ja näitlejameisterlikud osatäitmised Adamina operetis „Linnukaupleja“ (rahvusooper Estonia), Nekrutina ooperis „Tulleminek“ ja Vanaema osatäitmine lavastuses „Guugelmuugelpunktkomm“ (mõlemad teater Vanemuine), mida vürtsitab suurepärane koomikuanne.

Salme Reegi nimelise auhinna võitis Rakvere päritolu Birgit Landberg koos Paul Piigiga. Landberg on lavastaja ja dramaturg lavastuses „Peks mõisatallis“ (Must Kast). Tegemist on tänapäevaselt särava ja intellektuaalse, värske ja provotseeriva vaatega eesti ajaloole ja eestlase enesekuvandile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles