Piimaühistu kutsub inimesed maale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks/Postimees

Tulundusühistu Rakvere Piimaühistu korraldab esmaspäeval oma kahe liikme farmides karjalaskepäeva nädala üritusi. Karjalaskepäeva nädal on äärmiselt populaarne ettevõtmine Põhjamaades, kus linnainimesi kutsutakse osa saama karja väljalaskmisest ning tutvuma loomapidamisega.

Selline ettevõtmine on ellu kutsutud just eesmärgiga tutvustada laiemalt elukorraldust maapiirkondades ning anda inimestele võimalus oma silmaga näha, milline on elu väljaspool linnapiire ning millega seal tegeletakse ja kuidas elatakse. “Soovime tõsta sellise ürituse korraldamisega inimeste teadlikkust ning avardada nende silmaringi, pakkudes neile võimalust kogeda, milline on elu maapiirkodades,” märkis Rakvere Piimaühistu projektijuht Priit Putko.


Tänavu osaleb karjalaskepäeva nädala üritusel kaks Rakvere Piimaühistu liikmesfarmi, kuid järgnevatel aastatel on plaanis nende arvu suurendada, kaasates sellesse projekti täiendavalt erinevaid loomakasvatusega tegelevaid ettevõtteid. Sellel kevadel karjalaskepäeva nädalal osalevatest farmidest tutvustab Kohala SF piimakarjakasvatust ja –tootmist ning Pariismar OÜ veisekasvatust ja veiselihatootmist.


Kohala SF üritus toimub esmaspäeval kella 11-13 Kohala SF loomakasvatushoonetes ja nende lähiümbruses. Pariismar OÜ veisekasvatust tutvustavad üritused algavad kell 11, 13 ja 15 Pariisi puhkeküla (Neeruti suusabaasi) juurest.
Karjalaskepäeva ettevõtmised on suunatud eelkõige koolinoortele, kuid oodatud on ka kõik teised huvilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles