Eestis on suitsetajate osakaal vähenenud 22 protsendile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine võib lühendada eluiga.
Suitsetamine võib lühendada eluiga. Foto: Panther Media/Scanpix/Nils Weymann

Eesti täiskasvanud elanikest suitsetas 2016. aastal 22 protsenti, riigi tubakapoliitika on suitsetajate osakaalu viinud alla Euroopa Liidu keskmise ja vähenenud on ka passiivne suitsetamine.

Meeste seas on suitsetamine viimase 20 aastaga oluliselt vähenenud, kuid naiste seas jäänud ligikaudu samale tasemele, selgus sotsiaalministeeriumi tellimusel tehtud Eesti konjunktuuriinstituudi uuringust.

Täiskasvanud elanike hulgas tehtud küsitluse põhjal suitsetas 2016. aastal 28 protsenti meestest ja 17 protsenti naistest, suitsetajad moodustasid täisealisest elanikkonnast 22 protsenti. Kümne aastaga on suitsetajate osakaal oluliselt langenud: 2008. aastal suitsetas 30 protsenti täiskasvanud elanikest.

Endiselt püsib igapäevasuitsetajate seas suur hariduslik lõhe. Põhiharidusega täiskasvanutest suitsetas 2016. aastal iga päev 28 protsenti ja kõrgharidusega inimestest 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles