Rakvere lihakombinaadi streikijad esitasid tööandjale ettepaneku rahu sõlmida

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik Rakvere lihakombinaadis.
Streik Rakvere lihakombinaadis. Foto: Meelis Meilbaum

Tänasel streigikoosolekul otsustasid Rakvere lihakombinaadi tapamaja streikijad saata tööandjale ettepaneku sõlmida rahu ja kavatsevad kokkuleppe saavutamiseni  tööseisakut jätkata.

Streik lõpeb, kui tööandja nõustub allkirjastama ametiühingu tunnustamise lepingu, millele saab rajada edasise koostöö ja sisulised kollektiivläbirääkimised kõigi töötajate nimel. 

Streik tapamajas on kestnud pea kaks kuud, ilma et tööandja oleks streikijatele ühtegi konkreetset palgapakkumist teinud. Streikijate sõnul ei vii praegune patiseis enam edasi ja nad loodavad, et tööandja nende pakkumise vastu võtab ja naaseb konstruktiivsete läbirääkimiste juurde.

Pakutud lepingu järgi tunnustab tööandja loodud 115-liikmelist ametiühinguosakonda töötajate esindajana kollektiivlepingu mõistes ning võimaldab normaalselt suhtlust kõigi ettevõtte töötajatega. Lepingu järgi võtaksid pooled kohustuse alustada kollektiivlepingu sõlmimist kõigi töötajagruppide probleemide lahendamiseks ning deklareerivad streigiga seotud juriidiliste nõuete puudumist teineteise suhtes.

Streikijad tänavad kõiki organisatsioone ja inimesi, kes neid on toetanud, ning avalikkust kaasamõtlemise ja julgustavate sõnade eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles