Rakveres rippus tänava kohal lahmakas puulatv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveres Vee tänaval eemaldasid arboristid täna ohtlikke puid. Õhtul tänaval liikujaile tundus aga, et töö oli pooleli jäänud, sest köiega rippus pooliku puutüve küljes ladvajurakas. Olukord tundus kriitiline.

Sündmuskohale sattunud arborist Raido Nagel ütles ametivenna tekitatud olukorra kohta kriitiliselt, et kas keegi teeb nalja.

"Kui see järele annab, siis heal juhul on tee sodi täis, halval ... " jättis ta halva nimetamata. Kui ligikaudu tonni kaaluv latv ripub käidava tänava kohal 6-7 meetri kõrgusel vaid köie abil, siis ei saa Nageli sõnutsi olla juttu mingisugusest tööeetikast.

Nagel, kes on ka vabatahtlik päästja, ütles, et tema hindab olukorda eluohtlikuks.

Linnametsnik Taavi Saar tunnistas, et töötegija on olnud lohakas, ja ütles, et töö teostaja proovitakse kätte saada. "Kui ta ei vasta, siis 30 minuti jooksul püüame ohu likvideerida ja vaatame, kas saame tänava kinni panna ohu vältimiseks," sõnas Saar.

Vee tänav on üsna aktiivse liiklusega, selle ääres asub Aqva spordikeskus, kus käib palju inimesi, samuti armastavad seda teed kasutada jalutajad ja jooksjad, kes liiguvad tammiku või Palermo suunas.

Tunni möödudes saabusid sündmuskohale töid teostanud mehed, kelle hinnangul olukord ohtlik ei olnud, sest tonnine tüvi rippus rihmadega, mis kannavad kolme kuni nelja tonni. "Tegelikult on mul piinlik, et asi nii suure kella külge pandi," märkis Tõnis Vahi Puuhoolduse OÜ-st.

"Latv jäeti rippuma tööprotsessi lihtsustamiseks, et maha kukkunud oksi oleks kergem eemaldada," selgitas Vahi. Tema sõnul plaaniti ladva likvideerimisega algust teha juba reede hommikul, sest ettevõttel on linnaga leping 4. aprillini ning selleks ajaks peab kõik lõpetatud olema. 

"Ma kinnitan, et kõik oli turvaline," rõhutas Vahi ja viitas köite sertifikaatidele.

Arboristid eemaldasid rippunud ladva.
Arboristid eemaldasid rippunud ladva. Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles