Esindustammik Tamsalus avatakse 1. juunil

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammik.
Tammik. Foto: Sille Annuk / Postimees

Riigikantselei kingitusega “Eesti 100 tamme” rajatakse juubeliaasta kevadel Eesti igasse maakonda EV 100 tammepark. Tammikud istutatakse maikuu kahel esimesel nädalal, enamik parke avatakse 1. juunil.

“Kingitus “Eesti 100 tamme” sai alguse 2013. aastal, kui koolilapsed hakkasid tammetõrudest istikuid kasvatama,” sõnas “Eesti 100 tamme” projektijuht Mari Valgepea riigikantseleist. “Eesti sünnipäeva puhul saab vähemalt ühe uue tammepargi iga Eesti maakond, kokku istutatakse tuhandeid tammesid,” lisas ta.

Koolilapsed istutavad maikuu kahe esimese nädala jooksul igasse maakonda vähemalt ühe tammepargi, -salu või -allee. Parkide rajamise eest seisavad hea kohalikud omavalitsused.

Mari Valgepea ütlusil on kõik inimesed oodatud juubeliaastal tammesid istutama. “Lisaks koolide ja kohalike omavalitsuste koostöös rajatavatele tammikutele on kõik eraisikud, pered, ettevõtted ja organisatsioonid nii Eestis kui ka välismaal oodatud istutama Eesti vabariigi 100. sünnipäeva puhul tammepuid,” kõneles Valgepea. “Näiteks võib perekond istutada iga pereliikme auks tamme oma koduaeda.”

Tammepuude- ja parkide rajamine toimub maikuu esimeses pooles. Enamik tammikuid avatakse 1. juunil, sealhulgas viie hektari suurune riigi esinduspark Tamsalus.

Oma pargi või tammepuu istutamisest palub riigikantselei teada anda aadressil tammed@riigikantselei.ee. Täpsem info tammeparkide kohta on leitav aadressilt www.EV100.ee/tammed.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti vabariigi loomisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles