Narva Kreenholmi Tekstiilimaailma ehitus algab sügisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Kreenholm.
Narva Kreenholm. Foto: Raivo Tiikmaa

Narva Kreenholmi ketrus- ja kudumisvabriku puuvillaladudesse tekstiili ning disainiga seotud teemasid tutvustava väli- ja siseekspositsiooni Tekstiilimaailm ehitus algab tõenäoliselt selle aasta sügisel, projekti kogumaksumus on viis miljonit eurot.

Projekti arendaja Varesesaar OÜ juhatuse liige Jaanus Mikk ütles, et praegu on projekt projekteerimisfaasis ning lähiajal soovitakse sõlmida lepingud arhitektidega. Tema sõnul algab ehitustegevus suure tõenäosusega selle aasta lõpupoole – tänavu sügisel.

Seejuures kuulutatakse ehitushange välja selle aasta suve lõpus või sügise alguses.

Rajatavasse kompleksi tuleb 2200 ruutmeetril paiknev ekspositsioon, mis pakub nii tegutsemisvõimalusi kui ka installatiivseid elamusruume, nii autentseid Kreenholmi vabrikust pärit seadmeid kui ka tänapäevaselt mängulisi ja interaktiivseid eksponaate.

Lisaks rajatakse projekti käigus väliekspositsioon, ajutiste näituste ja haridusprogrammide ruume, kohvik ja meenepood, kompleks sobib ka kontsertide, konverentside, teatrietenduste ja pidulike sündmuste toimumiskohaks. Õuealale on planeeritud temaatilised mängualad lastele, puhke- ja välikohvikualad. Tõenäoliselt saab atraktsioonil tööd ligi 20 inimest.

Kreenholmi Tekstiilimaailma avamine toimub plaanide kohaselt 2019. aasta suvel. Varesesaar OÜ juhatuse liikme sõnul on projekt praegu graafikus.

Projekti planeeritud eelarve on ligi viis miljonit eurot, millest 3,6 miljonit eurot on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kaudu eraldatav toetus, mida kaasrahastavad Euroopa Regionaalarengufond ja Euroopa Liit. Omafinantseeringu tagavad ettevõtjad. Projekti viib ellu Varesesaar OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles