Kadrina volikogu väljus koomast ja valis vallavanema

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina vastvalitud vallavanem Kairit Pihlak rahvaasemike ees.
Kadrina vastvalitud vallavanem Kairit Pihlak rahvaasemike ees. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Pinget Kadrina vallavolikogu tänasel istungil oli tunda isegi läbi kaamerasilma. Volikogu liige Andres Nukk tuli kohale koguni narrimütsis.

Oli ka põhjust, sest pikka aega ei suudetud leida asemikku paar kuud tagasi vallavanema kohalt tagandatud Marko Teivale.

Täna läks kolmandale katsele Rakvere endine abilinnapea Kairit Pihlak, kes 21. märtsil kogus kahes voorus kaheksa rahvaasemiku toetuse. Vallavanemaks saamiseks aga on vaja vähemalt kümme häält ehk 19-liikmelise volikogu koosseisu enamust. Seda sõltumata istungile tulnute arvust.

Täna oli kohal 18 rahvaasemikku, ainsana puudus Aivar Lankei, kes pääses volikokku keskerakonna valimisnimekirjas.

Kairit Pihlaku esitas vallavanema kandidaadiks volikogu esimees Madis Viise. Kui eelmisel istungil oli Pihlaku vastaskandidaadiks Laekvere valla endine juht Aarne Laas, siis täna oli Pihlak ainuke kandidaat. Volikogu juht pakkus võimalust talle küsimuste esitamiseks, kuid seda ei kasutanud ükski rahvaasemik.

Pärast salajast hääletust selgus, et Pihlakut pooldasid Kadrina vallavanemana kõik 18 rahvaasemikku.

Pihlak tänas kõiki usalduse eest ja nimetas vallavanema valimisi keeruliseks protsessiks. “Rõõm näha, et olete jõudnud üksmeelele,” sõnas ta ja tegi ettepaneku kohtuda kolmapäeval volikogu kõikide fraktsioonide esindajatega. Et arutada, kuidas edasi minna.

Kairit Pihlak töötab hetkel ettevõtlus- ja tehnoloogiaministri Urve Palo nõunikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles