Suured võrgutööd: Tele2 käivitab Lääne-Virumaal 12 uut tugijaama

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 esindus.
Tele2 esindus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tele2 alustas Lääne-Viru maakonnas ulatuslike võrguehitustöödega, mille käigus käivitatakse mobiilse interneti kiiruse ning katvuse suurendamiseks kaksteist uut tugijaama.

Tele2 raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul on mobiilse interneti kasutusmahud Lääne-Viru maakonnas võrreldes varasemaga hüppeliselt kasvanud.

“Uutes Lääne-Virumaale püstitatavates sidejaamades kasutatakse Nokia Networksi moodsaimat tehnoloogiat ning võrgu tihendamisega kasvab maakonnas mobiilse interneti kiirus,” lisas Sarri.

“Võrgutööde ajal võib lühiajaliselt esineda internetikiiruse kõikumist, kuid suuremaid tõrkeid ei tohiks tekkida,” ütles Sarri. Tööd viiakse lõpule selle aasta jooksul.

Tele2 on viimastel aastatel investeerinud Eestis sidevõrgu arendamisse 50 miljonit eurot ning rajab ka tänavu kokku üle 300 uue tugijaama. “Mobiilne internet on juba täiesti võrreldav püsiühendusega, pakkudes mitmel pool isegi suuremat kiirust,” sõnas Tele2 raadiovõrgu juht.

Tehnilise järelevalve amet mõõtis 2017. aasta lõpus üle Eesti operaatorite mobiilse interneti leviala, mille kohaselt katab Tele2 4G võrk 99 protsenti riigi territooriumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles