Päästjad teevad sel nädalavahetusel patrullkäike kalastuskohtade juurde

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalastajad läbi jää kukkumist ei karda.
Kalastajad läbi jää kukkumist ei karda. Foto: Urmas Luik

4. aprillist hakkas siseveekogudel kehtima jääle mineku keeld. Kahe päeva jooksul on tabatud kümneid kalureid, kes keelust ei hooli ning enda elu ohtu seavad. Pärnus tuli päästjatel üks kalamees koguni kolmel korral jõejäält ära tuua.

Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala hoiatas, et jää sulab väga kiiresti. Kui hommikul võib tunduda, et jää on tugev, siis mõni tund hiljem, kui on tarvis tagasi kaldale pääseda, ei pruugi jää enam kanda.

Päästjad teevad patrullkäike oma piirkonna populaarsemate kalastuskohtade juurde, et kontrollida keelu täitmist ning inimesi hoiatada. Jääle mineku keelu tahtlikke eirajaid ähvardab sunnimeetmete rakendamine, väärteomenetlus ning rahatrahv.

„Kui pärast suulist korraldust, mille annab päästja, ei tule inimene jäält ära, on päästjatel õigus kutsuda kohale politsei- ja piirivalveameti patrull ning teha taotlus politseile väärteomenetluse algatamiseks,“ lisas Mirko Virkala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles