Tervis kõigile: maailmas tähistatakse tervisepäeva

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna tähistatakse Maailma Terviseorganisatsiooni eestvedamisel maailma tervisepäeva.
Täna tähistatakse Maailma Terviseorganisatsiooni eestvedamisel maailma tervisepäeva. Foto: Sille Annuk

Täna tähistatakse Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) eestvedamisel maailma tervisepäeva, mille tänavune teema on "Tervis kõigile". Moto "Tervis kõigile" tähendab kõigile inimestele vajalike terviseteenuste ja ravimite võimaldamist. See tähendab, et inimesed saavad vajalikke terviseteenuseid ja ei jää nende eest tasudes vaeseks.

Sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna nõunik Kaija Kasekamp kirjutas ministeeriumi blogis.

"Eesti on teinud mitmeid olulisi edusamme. Eestis on hästi toimiv ravikindlustussüsteem ja suur osa vajalikke terviseteenuseid on kättesaadavad enamusele elanikkonnast, kellele ei kaasne sellega olulisi kulutusi. Samas osale Eesti inimestest ei ole endiselt vajalikud terviseteenused kättesaadavad või kaasnevad nende teenuste saamisega suured kulud. Tervis on meie olulisim vara. Seega Eestis saab ja peab parema tervise ja heaolu tagamiseks tegema rohkem – suurendama kindlustuskaitse ulatust, et vähendada inimeste sattumist majandusraskustesse suurte ravikulude tõttu," ütles Kasekamp.

Ülemaailmset tervisepäeva tähistatakse 7. aprillil alates 1950. aastast. Päev tunnustab WHO loomist ja annab võimaluse igal aastal tõsta päevakorda ülemaailmse tähtsusega terviseteemasid.

Tervisepäeva tähistamise raames korraldab sotsiaalministeerium koostöös riigikogu sotsiaalkomisjoniga teisipäeval avaliku istungi teemal „Tervis kõigile: kuidas kaitsta inimesi ebavõrdsuse ja suurte tervishoiukulude eest?“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles