Juhkami tüüris Tourcoing`i veerandfinaali juhtima

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami (number 6) oli Prantsusmaa meistrivõistluste veerandfinaalseeria avamatšis üks oma meeskonna võtmetegelasi.
Martti Juhkami (number 6) oli Prantsusmaa meistrivõistluste veerandfinaalseeria avamatšis üks oma meeskonna võtmetegelasi. Foto: TLM Volley

Laupäeval alustati Prantsusmaal riigi võrkpallimeistrivõistluste veerandfinaale. Rakverlase Martti Juhkami koduklubi Tourcoing saavutas magusa 3:2 võidu valitseva meistri Chaumont` üle.

Sarnaselt kahe meeskonna varasemate vastasseisudega kujunes seegi matš väga tasavägiseks.

Veidi vähem kui kuu aega tagasi Prantsusmaa karikavõistluste finaalis sama vastase 0:2 kaotusseisust 3:2 alistanud ja ihaldatud trofee esimest korda ajaloos enda valdusse saanud Tourcoing kaotas võõrsil 890 pealtvaataja ees peetud veerandfinaalmatšis esimese geimi 25:27, aga võitis kaks järgmist 25:21 ja 25:19.

Neljas geim kulges põhiturniiri teisel kohal lõpetanud väljakuperemeeste dikteerimisel, kes kallutasid selle numbritega 25:17 enda kasuks ja viigistasid üldseisu. Otsustavas viiendas geimis saavutas aga 15:9 paremuse põhihooaja seitsmes meeskond Tourcoing.

Ronald Jimenez paugutas võitjate kasuks 19 ja Martti Juhkami 18 punkti. Rakverlane lõi 23 tõstest maha 15. Lisaks kanti tema kontosse kaks blokki ja üks ässpalling.

Martti Juhkami rääkis, et mäng oli tuline. "Tulime tulisest mängust vōidukalt välja! Meie jaoks oli oluline mängu agressiivselt alustada ja näidata vastasele, et karikafinaalis saadud vōit polnud juhus. Oleme vōimelised eelmise aasta meistriga vōrdset vōrkpalli mängima," ütles Juhkami. Võrkpalluri sõnutsi said nad sellega hakkama. "Vastasel oli otsustavatel hetkedel ilmselt eelmine kaotus meeles, sest nad tegid mõned lihtsad vead, samal ajal kui meie mängisime kindla peale."

Martti Juhkami lisas, et tehtud pole iseenesest midagi ja järgmisel nädalal algab kōik jälle algusest. "Loodame, et 13. ja reede on vastasele ebameeldivam päev kui meile," ütles Juhkami.

Seeria teine mäng on tuleval reedel Tourcoing`i koduplatsil.

Teistes paarides alistas Paris Volley 3:2 Montpellier` ja Tours lõi tulemusega 3:0 Arago De Sete meeskonda. Viimases paaris alustavad pühapäeval heitlust Ajaccio ja Poitiers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles