Haige põlve kiuste! Andrus Lein tuli Berliini poolmaratonil oma vanusegrupis kolmandaks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Lein.
Andrus Lein. Foto: Arvet Mägi

Mõne päeva pärast oma 44. sünnipäeva tähistav maratoonar Andrus Lein jooksis täna Berliini poolmaratonil oma vanusegrupis kolmanda koha. Üldarvestuses pälvis Lein 62. koha. Eesti hooaja edetabelis tõusis Lein selle ajaga teisele kohale.

Rakvere jooksumees ütles, et lootis poolmaratonis paremat tulemust. "Praegu on seis selline," sõnas Lein. Maratoonar rääkis, et eile tegi parem jalg veidi valu. "Selles suhtes tuli normaalne tulemus." Talvises Eestis harjutanud Lein tundis, et 20 kraadi sooja oli veidi harjumatu.

Andrus Lein jooksis Berliini poolmaratoni esimest korda, finišisse jõudis ta ajaga 1.12.38. 

Selle tulemusega saavutas Lein meeste vanusegrupis 40–44 kolmanda koha, kiireim oli Hispaania jooksja Imanol Cruz (1.05.55).

Andrus Leini isiklik rekord poolmaratonis on 16 aastat tagasi joostud 1.10.22.

Andrus Lein ütles, et tema põhieesmärk on 29. aprillil toimuv Hamburgi maraton, kus tal on eesmärk joosta aeg 2.30 kanti. „Eelmise aasta tulemus 2.33 tuleb üle joosta. Aga kui tuleb samasse kanti, siis minu vanuses on paigalseis edasiminek,“ sõnas Lein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles