EAS toetab Eisma sadama arendamist

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eisma sadam.
Eisma sadam. Foto: Marianne Loorents

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus otsustas toetada üheteistkümne väikesadama arendamist kahe miljoni euroga. Uue, kõikidele nõuetele vastava sadamana lisandub väikesadamate võrgustikku ka Eisma sadam.

Eisma sadamas süvendatakse projekti järgi sadama faarvaatrit ning akvatooriumi, mis on selle sadama suured kitsaskohad, sest praegu ei ole suurematel alustel seal võimalik peatuda. Süvendamine võimaldab sadamal vastu võtta suurema süvisega aluseid, mis saabuvad naaberriikidest.

EAS-i juhatuse liikme Sigrid Harjo sõnul on toetuse eesmärgiks aidata kaasa tervikliku väikesadamate võrgustiku loomisele Eesti rannikul, kus sadamateenuste kättesaadavus on tagatud iga 30 meremiili tagant. “Sellise tihedusega sadamavõrgustik võimaldab harrastusmeresõitjatel mõistliku pikkusega päevateekonnaga Eesti vetes liikuda nii, et oleks võimalik sadamas ööbida,” selgitas Harjo.

“Lisaks sadamavõrgustiku tihedusele on külastajatele oluline kõikide vajalike teenuste olemasolu sadamas, mis ühelt poolt meelitaks alustega saabujaid sadamasse jääma pikemalt kui üks öö ning teiselt poolt tooks piirkonda maismaad pidi saabuvaid külastajaid,” lisas ta.

Väikesadamate võrgustiku väljaarendamise toetust kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles