Rakvere linnavalitsusse asus tööle uus linnakunstnik

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus linna kunstnik Marju Püümets.
Uus linna kunstnik Marju Püümets. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linnavalitsuses on täna teist päeva tööl uus linnakunstnik Marju Püümets.

Linnapea Marko Torm kõneles, et konkursi korras kandideeris linnakunstniku kohale viis-kuus kandidaati, viis kutsuti vestlusele ja neljal paluti teha praktiline töö.

"Minu teada ei ole praktilise töö tegemist eelnevalt rakendatud, kuid pidasin seda väga oluliseks, et näha inimese stiilitunnetust, laiemat visiooni linnapildist ja kujundusprogrammide kasutamise oskust," põhjendas linnapea.

Kodune töö koosnes neljast ülesandest, millest kaks olid seotud linna sündmustele visuaalse identiteedi loomisega. Veel paluti kandidaatidel pakkuda välja linna piiril olevate tahvlite "Jääge heaks" tänapäevane visioon. Neljandaks pandi proovile kandidaatide programmide kasutamise oskus – fotole jäädvustatud kevadest pidi töötluse käigus saama sügis.

"Marju puhul veenis meid just tema realistlikkus ning arusaam sellest, et linnakunstniku töös on väga palju bürokraatiat ja paberitööd," lausus Marko Torm, kes vaatab oma sõnul homme koos uue linnakunstnikuga üle Rakvere linnaruumis paiknevad infoviidad ja reklaamtulbad, sest linnavalitsus soovib neid juba sellel aastal korrastama asuda, kui eelarve seda peaks võimaldama.

"Enamik märgitud inventari on amortiseerunud või moraalselt vananenud ja pärineb 2000. aastate keskpaigast," märkis linnapea.

Marju Püümets käib Rakveresse tööle Kuusalu vallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles