Kiirusega 110 kilomeetrit tunnis saab sõita kokku 135 kilomeetril

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Maanteeamet alustab reedel lubatud suurimate piirkiiruste tõstmist eraldatud sõidusuundadega riigiteedel, tänavu saab kiirusega 110 kilomeetrit tunnis sõita 135 kilomeetril ja 15 kilomeetril tõstetakse piirkiirus 100 kilomeetrini tunnis, edastas maanteeamet.

Tänavu tõstetakse lubatud suurimat piirkiirust neljarajalistel ja 2+1 eraldatud sõidusuundadega maanteedel, kaherajalistel teedel jääb lubatud suurimaks sõidukiiruseks 90 kilomeetrit tunnis.

"Kõikidel 2+2 teelõikudel me veel suurimat lubatud piirkiirust ei tõsta liiklusohutuse kaalutlustel ning nendel lõikudel tuleb sõita 90 kilomeetrit tunnis," sõnas maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa.

"Kuna ilm võib aprillikuus olla veel heitlik, siis tuleb kindlasti jälgida ka ilma- ja teeolusid ning lähtuda sõidukiiruse valikul neist. Suurim lubatud kiirus on võimalus, mitte kohustus," tuletas Vaikmaa meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles