Tööinspektsioon tuvastas rikkumisi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Tööinspektsioon kontrollis töötervishoiu nõuete täitmist ilu- ja heaoluteenuseid pakkuvates ettevõtetes, tuvastades hulga rikkumisi. Lääne-Virumaal kontrolliti ühte ettevõtet. Leiti, et sealne riskianalüüs on puudulik, tervisekontrollis ei arvestata kõikide ohuteguritega, töötervishoiuarsti tehtud ettepanekutega ei oldud tutvutud.

Eestis külastati 26 spaad, sanatooriumi ning rehabilitatsiooni- ja massaažiteenuse pakkujat. 

Sihtkontrolli eesmärk oli veenduda, et ilu- ja heaoluteenuseid pakkuvate ettevõtete töötajate töötingimused toetavad nende tervist. Tähelepanu all olid füüsilisest koormusest tekkivad riskid, eeterlike õlide kasutamisega seotud probleemid, psühholoogilised ohutegurid, tervisekontrolli korraldus ja muu selline.  

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul võib ütelda, et valdavalt hoolitakse ilu- ja heaoluteenuste sektoris ka oma töötajate tervisest ja heaolust. "Kontrolli käigus nägime nii mitmeski ettevõttes, et töötajate jaoks on loodud tervist hoidev töökeskkond. Samas tuleks rohkem jälgida füüsilise ülekoormuse mõju, mis võib avalduda alles pikema aja vältel, sest tervisehäire ei pruugi kohe endast märku anda,“ ütles Maripuu. 

Sihtkontrolli käigus kontrolliti ettevõtteid Harjumaal, Ida-Virumaal, Läänemaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal ja Tartumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles