Rakvere panustab heakorratöödesse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Löökauke kohtab Rakvere linna tänavatel pea kõikjal. Nende parandamisele kulutab linnavõim aastas kümneid tuhandeid eurosid.
Löökauke kohtab Rakvere linna tänavatel pea kõikjal. Nende parandamisele kulutab linnavõim aastas kümneid tuhandeid eurosid. Foto: Meelis Meilbaum

Viimaste päevade soojad ilmad on linnatänavail sulatanud lume, tuues nähtavale talvise prügi, mustuse, löökaugud ja tolmu. Ehkki eeskirjade järgi tuleb kevadised heakorratööd lõpetada 15. maiks, püüavad Rakvere linnapuhastajad töödega valmis saada juba aprilli lõpuks.

Rakvere linnavalitsuse teedeinseneri Lennart Korbe sõnul on linn alustanud avariiohtlike löökaukude likvideerimisega ja tegelenud sellega juba alates märtsi keskpaigast. Kui ilmad lähevad püsivalt soojaks, saab alustada suuremate remonttöödega.

Parandatakse sõiduteede enam lagunenud kohad, korrastatakse kaevuümbruste ja torustike äravajumised. "See töö peaks põhiliselt toimuma ajavahemikul alates püsivalt soojade ilmade saabumisest aprillis kuni maikuu lõpuni. Kevadel püütakse tänavate remonttööd linnas ära teha võimalikult ruttu, edasi teostatakse parandustöid vastavalt vajadusele," selgitas Korbe.

Sõiduteede puhastamisega tolmust alustatakse loodetavasti selle nädala lõpus. Lennart Korbe sõnul on tööde kestus orienteeruvalt 7–10 päeva aprillist mai alguseni ja edaspidi regulaarselt 2-3 korda kuus kuni novembri lõpuni, nii kaua kuni ilmad võimaldavad. Vaakumimuriga saab puhastada peamiselt kesklinna tänavaid, kus on välja ehitatud rentslid koos äärekividega.

Linnaaednik Anu Otsma hinnangul peaks järgmise nädala lõpuks korda saama kõik Rakvere haljasalad. Riisutakse ja koristatakse sügisesi lehti, paljudel haljasaladel lõigatakse põõsad noorenduslõikuse pärast tagasi ja korrastatakse püsilillepeenrad.

Linnaaednik lubab, et kui ilm ei muutu, kaunistavad hiljemalt 23. aprillil linnapilti ka tulbid. Kui ilm muutub ja sajab lund, lükkub lillede istutamine edasi, kuna lumi rikub taimed ära. Rääkides tulpide värvidest, selgitas Anu Otsma, et lähtub värviteooriast – mida suurem ruum, seda kontrastsemad taimekompositsioonid ja jõulisem värv. "Siiani oleme kasutanud tulpe keskväljakul ja promenaadil, sel aastal tulevad tulbid ka Targa Maja ette," lubas Otsma. Ka lilleklumpidesse on suveks oodata uusi ja erilisi taimi – näiteks kannat näeme Rakvere linna haljastuses tänavu esmakordselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles