Spaaliit tänas vabatahtlikke päästjaid uhke kingitusega

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaaliit kinkis vabatahtlikele päästjatele sada spaapaketti.
Spaaliit kinkis vabatahtlikele päästjatele sada spaapaketti. Foto: Andrus Kütt

Päästeliidu tänasel üldkogul tegi Eesti Spaaliit kummarduse vabatahtlikele päästjatele ning kinkis neile 100 spaapaketti, et avaldada tänu tublidele meestele ja naistele, kes oma vabast ajast ja igapäevase põhitöö kõrvalt aitavad eestimaalaste elu turvalisemaks muuta.

Eesti Spaaliidu kingitus on ajendatud Eesti vabariigi 100. sünniaastapäevast ning lubab kena tähtpäevaga sama suurel hulgal vabatahtlikel päästjatel ja nende peredel nautida selle aasta jooksul puhkust kokku 16 erinevas ravi- ja heaoluspaas üle Eesti. Aqva spaa paraku spaaliidu liikmete hulka ei kuulu.

Eestis on üle 3000 vabatahtliku päästja, kes juba täna reageerivad 25 protsendile kõigist väljakutsetest ning kelle osakaal ennetus- ja päästetöödel tõuseb jätkuvalt. "Päästeliidul on siiralt hea meel, et lisaks kangelastele märgatakse ka nende perekondi, keda võib julgelt vabatahtliku pääste tugisüsteemiks pidada," lausus Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi. "Olukord, kus üks pereliige on liiga sageli kodunt eemal, eeldab kodusolijailt võimet näha suuremat pilti ja kodanikuühiskonna mõistmist. Seetõttu ongi spaaliidu kingitus märgilise tähendusega, sest tunnustab ka vabatahtlike päästjate tagalat."

Eesti Spaaliidu esindaja, Tervis Spaa Grupi juhataja Jaan Ratniku sõnul on tervis ja tervena elamine iseenesest mõistetavad, kuid väärtustada osatakse seda tavaliselt alles siis, kui tervis on hakanud tõrkuma või inimene haigestub. "Samuti jääb perekonnaga koos veedetud puhkus tihti tagaplaanile töö ja muude kohustustega võrreldes. Leidsime, et vabatahtlikud päästjad, kes tegutsevad ju topeltkoormusega, on väikese perepuhkuse igati ära teeninud," lausus Ratnik. 

Päästeliit on vabatahtlikke maa- ja merepäästjaid ühendav katusorganisatsioon. Eestis on selle kevade seisuga 104 vabatahtlikus päästekomandos, 35 merepäästeühingus ja neljas reservpäästerühmas kokku ligi 3000 vabatahtlikku maa- ja merepäästjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles